Očekujemo masovan odziv naroda bez obzira na opstrukcije vlasti

16. Mart 2023.
Očekujemo masovan odziv naroda bez obzira na opstrukcije vlasti

Državotvorna opozicija, koju čine četiri parlamentarne stranke Novi DSS, Zavetnici, Dveri i POKS očekuje masovan odziv građana na sutrašnjem nacionalnom okupljanju za odbranu Kosova i Metohije, bez obzira na opstrukcije koje čini SNS zloupotrebljavajući ceo državni aparat.

Na delu je nezapamćena zloupotreba državnog aparata u svrhu očuvanja na vlasti jednog čoveka, koji želi po svaku cenu da sprovede protovustavan i antisrpski sporazum EU za Kosovo.SNS na sve načine pokušava da spreči građane da dođu na uredno prijavljen skup u Beogradu i iskažu svoje protivljenje de fakto priznanju nezavisnosti lažne države Republike Kosovo, koja je predviđena tzv.francusko - nemačkim sporazumom.

Mnogi prevoznici sa kojima su građani koji su želeli da prisustvuju imali dogovor  o prevozu, su bili prinuđeni da otkažu svoje usluge i da vrate uplaćeni novac pod pritiskom naprednjačkog državnog aparata. Najčešće pretnje su im upućene od strane lokalnih vlasti da će im poslati sve moguće inspekcije i zatvoriti firmu, ali i policije koja ih šalje na vanredni tehnički pregled vozila.

Želimo da se javno  zahvalimo onima koji su ipak odoleli pritisku i održali reč.Osim ovoga zaposlenima iz opozicionih stranaka koji rade u javnom sektoru određuje se rad u drugoj smeni tog dana, da ne bi mogli krenuti na zakazani skup.Sve ovo neće sprečiti narod da kaže jasno ne kapitulaciji i izdaji naših nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji, implementacijom sporazuma koji je prihvatio Aleksandar Vučić.

Razumemo strah vlasti od zajedničkog skupa stranaka koje su dobile na zadnjim izborima poverenje više od pola miliona građana, ali smatramo skandaloznim metode kojima se vlast služi da pokuša da spreči ono što je nemoguće sprečiti, da se narod pobuni protiv izdaje