Saopštenje GrO Novi DSS Užice

12. April 2023.
Saopštenje GrO Novi DSS Užice

Gradski odbor Nove Demokratske Stranke Srbije u Užicu u potpunosti podržava najavljeni štrajk radnika užičkog JKP Bioktoš, koji bi trebalo da počne 10. aprila. Ovim želimo da pružimo primer kako odgovorni političari valja da postupaju i odnose se prema potrebama i interesima svih svojih sugrađana, za razliku od bahatih i odnarođenih režimlija koje ne dele ni sudbinu, ni životni standard Užičana, pa ni građana Srbije u širem smislu.

Njih radnici javnog sektora, kao i drugi građani, zanimaju isključivo kao brojke na spiskovima kapilarnih glasova njihovih parapolitičkih feudalnih grupacija, što označava količinu nateranih i ucenjenih da im daju svoj potpis, manipulišu i uključuju se u grabež plena u vidu javno komunalnih sinekura.

Verovatno je besmisleno da ukažemo vladajućoj družini da svojim delanjem ubedljivo oživljavaju Gogoljevog Čičikova, hohštaplera i podlaca iz Mrtvih duša, bisera svetske književnosti, jer oni teško da čitaju bilo šta osim izveštaja o svojim podebelim bankovnim računima i brošura o luksuznim putovanjima.

Prema javnom sektoru, ponašaju se kao prema trupini uginulog gnua u afričkoj savani, gde se hijene međusobno grabe da dokače neku tetivu ili masno kopito, što reče profesor Antonić. Važno je istaći da su štrajk inicirali radnici kojima je siromaštvo, praćeno ponižavajućim uslovima rada, dojadilo pa je pravedna pobuna došla kao jedino rešenje, a ne sindikati, kojisu, razumljivo, svoje članstvo podržali.

Novi DSS, kao odgovorna politička stranka, zainteresovana za dobrobit grada i svih građana,potpuno podržava sve zahteve štrajkača. Nije moguće očekivati kvalitetne komunalne usluge, ako se oni koji treba da ih vrše tretiraju kao roblje, dok vladaoci arče javne resurse i jedino brinu o sopstvenim privilegijama.