Novi DSS traži izmenu planskih dokumenata u Zrenjaninu

17. Maj 2023.
Novi DSS traži izmenu planskih dokumenata u Zrenjaninu

Povodom sve očiglednijih posledica investitorskog urbanizma u Zrenjaninu GO Novi DSS je upozorio da ovaj grad više nema dovoljno parking mesta, igrališta za decu, zelenih površina a ni ostale potrebne infrastrukture.

Oni su pozvali sve urbaniste, projektante i investitore da poslušaju projektante, urbaniste i građevinsku struku, koja ukazuje na problem novogradnje u Zrenjaninu.

„U zonama porodičnog stanovanja niču višespratnice koje su zbijene i nemaju dovoljno parking mesta, javljaju se problemi sa kanalizacionom mrežom, dečijim igralištima, zelenom površinom i urušava se ambijetalna sredina nekada mirnih delova grada. Grad potrebno razvijati u širinu a ne u visinu“, poručuje predsednik Go Novi DSS Zoran Sandić.

On je zatražio hitnu izmenu planskih dokumenata, kako bi urbanistički haos bio zaustavljen.

„Zbog svega ovoga tražimo hitnu izmenu svih planskih dokumenata, a pre svega Plana detaljne regulacije i Generalnog urbanističkog plana dok još nije kasno. Ako se ovakav trend izgradnje bez plana i ideje nastavi, pretvorićemo naš grad u stambenu džuglu bez elementarnih stvari neophodnih za bezbedan život“, navodi Sandić.