Vlast u Bačkoj Palanci kasno uvela vanredno stanje

09. Avgust 2023.
Vlast u Bačkoj Palanci kasno uvela vanredno stanje

U našoj opštini su se desila dva velika nevremena koja su pričinila mnogo štete domaćinstvima i infrastrukturi Bačke Palanke. Vlast u Bačkoj Palanci čekala je sa proglašenjem vanredne situacije i to je velika greška, sporo je stizala pomoć ljudima i sporo su se uklanjale posledice nevremena što je dovelo do izgubljena dva života naših sugrađana.

Ljudi su tražili pomoć vojske, ali vojska nije pozvana. U ovakvim trenucima dolazi do izražaja partitokratija i glomazna administracija u Komunalprojektu i EPS-u, jer nije bilo dovoljno novca da se angažuju terenski radnici, majstori, električari zbog davanja na plate glomazne administracije i izmišljenih radnih mesta za partijske uhlebe.

Zakasneli su bili pozivi za pomoć iz drugih gradova. Umesto medijski da se odmah proguralo da se otvori fond za pomoć Bačkoj Palanci, opštinari su bili zauzeti angažovanjem JP u saniranju štete na svojim privatnim i poslovnim objektima. Takođe trebalo bi se preispitati ugovori o angažovanju privatnih preduzeća da obavljaju poslove EPS-a i Komunalprojekta, da li možda zbog toga se ne zapošljavaju terenski radnici u tim JP?

Goran Medan iz Novog DSS-a je posetio najviše postradale MZ zajednice naše opštine i vršio pritisak na vlast da što pre dođe pomoć ugroženima. Krenuli su i protesti u Bačkoj Palanci nezadovoljnih građana reakcijom vlasti na posledice nevremena na kom su prisutni i članovi Novog DSS-a,jer naša dužnost je da budemo uvek uz svoj narod, kao što smo bili uz oštećene akcionare Sintelona, razrušenu Mostongu, napušteno Pivnice, zaboravljen Vizić.

Novi DSS Bačka Palanka poziva naše sugrađane za strpljenje, vrlo brzo krećemo sa tribinama u MZ i gradskim i seoskim. Mudrim potezima pokušaćemo da smenimo koruptivnu vlast u Bačkoj Palanci i da konačno vidimo leđa preletačima koji dugi niz godina parazitiraju u našoj opštini.