Jovanović: Spremni smo za izbore na svim nivoima, počeli smo kampanju 1. septembra

13. Septembar 2023.
Jovanović: Spremni smo za izbore na svim nivoima, počeli smo kampanju 1. septembra

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović ocenio je danas da je ta stranka spremna za izbore na kojima, kako je naveo, Srpska napredna stranka (SNS) treba da ode sa vlasti jer je svaki dan njihove vladavine dan štete za Srbiju.

Jovanović je prilikom otvaranja novih prostorija gradskog odbora te stranke u Nišu rekao da je Novi DSS spreman i da se "raduje izborima", kao i da su počeli kampanju 1. septembra.

"Mi smo najveća pretnja SNS-u i zato ćemo biti još energičniji i obići ćemo celu Srbiju", rekao je Jovanović.

Kako je saopštila stranka, on je ocenio da su on i Novi DSS zabranjeni na televizijama.

"Ja, kao neko ko je osvojio skoro šest odsto glasova na predsedničkim izborima, nisam za godinu i po dana dobio nijedan poziv za televizije sa nacionalnim frekvencijama - Pink, Hepi, Prva, B92. Kao i na TV Kurir. Suštinski smo zabranjeni, i to su njihova pravila igre", kazao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, posle Vučićevog usmenog prihvatanja francusko-nemačkog predloga sporazuma, jasno je da SNS mora što pre da ode sa vlasti.

"Spremni smo da ponesemo odgovornost. Ljudi nas vole, osećaju iskrenost i energiju i želju da se popravi stanje u zemlji i da Srbija zasija", dodao je Jovanović.

Istakao je i da Novi DSS "svoj rad temelji na izvornim principima ali sa novim sagledavanjem stvari shodno prilikama u kojima živimo".

"Osnovni princip delovanja Novog DSS je decentralizacija, na svim nivoima. Ključne stvari za koje se zalažemo pored decentralizacije je promena izbornog sistema, ozbiljna nacionalna politika, ozbiljan ekonomski razvoj zasnovan na domaćoj privredi i domaćem kapitalu, poljoprivredi i prehrambenoj industriji, promene u poreskoj politici", rekao je on.

"Podmladili smo stranku, jer smatramo da su mladi budućnost i zato poseban akcenat u našem programu je stavljen na mlade ljude, koji danas, nažalost, u sve većem broju napuštaju zemlju jer ne vide perspektivu u njoj", dodao je Jovanović.