Miloš Jovanović posetio Zrenjanin i Kikindu

18. Septembar 2023.
Miloš Jovanović posetio Zrenjanin i Kikindu

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da ga “ne bi čudilo da se Aleksandar Vučić pokaže kao kukavica” i da ne raspiše izbore u Beogradu, iako je obećao da će oni biti održani.

Jovanović je sa poslanicima Novog DSS-a obišao Zrenjanin i Kikindu, gde su ih dočekali u centru tih gradova pristalice SNS-a, sprečavajući ih da razgovaraju sa građanima. Situacija je u više trenutaka bila na ivici ozbiljnog incidenta i fizičkog obračuna, ali je Jovanović smirivao situaciju.

Lider Novog DSS-a je u obraćanju novinarima istakao da je pitanja u koliko će kolona ići opozicija, pitanje za sve u opoziciji, ocenivši da su danas izborni uslovi prilično lošiji nego u prošlom izbornom ciklusu.

„Što manje opozicionih kolona to bolje. Najvažnije je da se održe beogradski izbori. Vučić je obećao izbore u roku od godinu dana, ali me ne bi iznenadilo da se pokaže kao kukavica“, naveo je Jovanović.

„Meni je žao i ovih ljudi koji su nas dočekali zviždanjem. Vi vidite da pola njih ne veruje u to što viče, neki bi prišli da razgovaraju, neki su i prišli. Atmosfera ne valja, i plašim se da će biti mnogo tenzija tokom kampanje“, naveo je Jovanović.

Predsednik Novog DSS-a je ocenio da sve to pokazuje Vučićevu slabost i siledžijski karakter ove vlasti.