Katastrofalna politika SNS dovela do toga da likuju secesionisti na KiM

27. Septembar 2023.
Katastrofalna politika SNS dovela do toga da likuju secesionisti na KiM

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da poslednji tragični događaji na Kosovu i Metohiji, u kojima su ubijena četvorica Srba, pokazuju da mora da se promeni vlast SNS-a i odbaci njihova katastrofalna politika po pitanju KiM.

Jovanović je izjavio saučešće porodicama nastradalih Srba, rekavši da su oni pali za Srbiju.

Govoreći o situaciji na KiM, predsednik Novog DSS-a je rekao da smo, nažalost, došli u situaciju da likuju secesionističke snage i secesionistička policija.

„Ovo je kraj i ova tragična situacija je pokazala da moramo da se trgnemo i da temeljno menjamo stvari u Srbiji. Ova vlast mora da se menja, jer je 12 godina njihove, i četiri godine politike  od 2008. dovelo do ovoga. Nedostojno se ponašaju u ovoj situaciji i moraju da odu“, rekao je Jovanović.

„Nije Beograd na vodi zamena za KiM, ne može nijedan autoput da bude zamena za naše ljude dole i naše svetinje“, dodao je on.

Prema njegovim rečima „krajnje je vreme da se menjamo, naš odnos prema istoriji, da vratimo samopouzdanje narodu i da shvatimo da bez borbe, koja nije nužno rat, nema odbrane Srbije“.

„Bez ozbiljne borbe, pa i neke ekonomske žrtve, nema slobode. Nisu naši preci pravili modernu Srbiju tako što su pričali o nekoj integraciji sa Napoleonom, već je to bila borba ustanika i borba 1912, 1913, 1914. godine“, dodao je Jovanović.

On je kazao i da za Novi DSS nikakav francusko-nemački predlog sporazuma ne dolazi u obzir, ocenivši ga ništavnim i protivustavnim.

„On je antidržavni i za nas je nevažeći. Svaka država mora da štiti svoju celovitost, a posebno po pitanju KiM jer je to deo identiteta i duhovne vertikalne našeg naroda“, zaključio je lider Novog DSS-a.