RTV: Glasaju li građani "za program" ili "za i protiv nekoga"?

20. Novembar 2023.
RTV: Glasaju li građani

Predrag Marsenić smatra da Aleksandar Vučić nije glavna meta na izborima, a da je upravo Novi DSS imao protiv sebe iscrtane ružne grafite i plakate na kojima je njegov predsednik Miloš Jovanović pogrdno prikazivan kao Albanac ili Francuz, uz pregršt napada na njega u štampanim medijima.

"Naše predizborne štandove su okružili članovi SNS i nisu dozvoljavali da se razgovara sa građanima. Mi nikada nismo rekli nijednu uvredu, mi napadamo isključivo nečiju politiku. Ja sam se Elviri Kovač jednom prilikom zahvalio na tome što je pokazala kako se vodi Skupština Srbije, dok je bila potpredsednica. Jednom prilikom su iznete optužbe protiv Milenka Jovanova, a ja sam i onda reagovao i rekao da to nije istina", kaže on.

Marsenić kaže da će se koalicija NADA uvek truditi da predstavi svoj politički program, kao i da osuđuje sve napade na članove nečije porodice.

"Napravite analizu šta se kaže na tviteru, a šta se kaže javno u Skupštini Srbije, a tu se čulo mnogo što šta loše o našem predsedniku. Mi ne možemo da dođemo ni na jedan veliki mediji. To prave oni koji imaju medije i kontrolišu jedan deo medija", ističe on.

Predrag Marsenić je rekao da je koalicija NADA nakon prihvatanja francusko-nemačkog sporazuma rekla da je taj čin protivustavan, što je rekao i Savet za nacionalnu bezbednost, kao i pojedini poslanici SNS-a, poput Milovana Drecuna.

"Francusko-nemački sporazum je Vučić usmeno prihvatio. Petorka iz SAD i EU je rekla da je to dokument "uzmi ili ostavi" i Vučić ga je prihvatio usmeno. Ako smo došli u Ohrid da ga primenjujemo, šta primenjujemo? Za nas je to neprihvatljivo, za nas je to politika otvorene izdaje", rekao je on.

Marsenić kaže da su još u u martu tražili izbore jer su se okolnosti promenile, ali da je Vučić je privatizovao pregovore o Kosovu, da samo on zna šta je dogovorio.

"Na kraju pregovora izađu Gabrijel Eskombar i Žozep Borelj i kažu da se radi o implementaciji. Da li je na osnovu tog sporazuma nešto urađeno? Da li nas Albanci love kao zečeve, a nigde nema vukova? Oni sada traže da se dogovoreno potpiše, a sve vreme se sporazum postepeno sprovodi", navodi on.

Marsenić dodaje da Srbi na KiM treba da kažu da li je bilo bolje pre 2013. godine i Briselskog sporazuma, kada smo imali pravosuđe i policiju.

"Ja nemam poverenje u Vučića. Rekao je da ne da registarske tablice i Gazivode, a sve je dao što je mogao i mi smo izgubili pozicije", istakao je on.