Ako pokušaju sa preletačima, slede ulični protesti

12. Februar 2024.
Ako pokušaju sa preletačima, slede ulični protesti

Potpredsednik Nove Demokratske stranke Srbije Predrag Marsenić izjavio je da ukoliko SNS formira vlast u Beogradu uz preletače, opozicija mora da pozove građane na ulične proteste.

Marsenić je, gostujući u Utisku nedelje, istakao da je najbolje rešenje da se u Beogradu „ponove izbore, ali ne pod aktuelnim uslovima“. Kao najvažniji uslov za izlazak opozicije na ponovljene izbore, potpredsednik Novog DSS-a naveo je potpuno sređivanje biračkog spiska.

Komentarišući izjavu premijerke Ane Brnabić koja je rezoluciju Evropskog parlamenta o izborima u Srbiji uporedila sa ultimatumom datom Srbiji 1914. godine, Marsenić je rekao da je ona „mnogo puta rekla stvari koje nemaju veze sa realnošću“.

„Pravi ultimatum je francusko-nemački sporazum na koji je ova Vlada pristala… Oni na ovo gledaju kao na 1914. godinu zato što je njima ugrožena vlast“, istakao je on.

Prema Marsenićevim rečima, rezolucija Evropskog parlamenta je „dosta poražavajuća za Srbiju”, ali je dodao da je “vlast glavni krivac za to“. „Oni su ti koji su krali izbore, ali ona (rezolucija) je poražavajuća kako zbog situacije sa nelegitimnim izborima, tako i zbog situacije u kojoj smo se našli da se obraćamo strancima za pomoć“, izjavio je on.

Marsenić je zaključio da problem oko izbora i izbornih nepravilnosti treba da rešavamo sami.