Izbori u Beogradu imaju smisla samo ako su fer i pošteni

11. Mart 2024.
Izbori u Beogradu imaju smisla samo ako su fer i pošteni

O izborima, izbornim uslovima i daljem delovanju opozicije u Dnevniku TV Nova govorio je Miloš Jovanović, predsednik Novog DSS-a.

Beogradu ima smisla i predstavlja korak u dobrom smeru isključivo ako vladajuća većina shvati da izbori moraju biti pošteni i zajedno sa predstavnicima opozicije počne da radi na poboljšanju izbornih uslova –

Govoreći o predstojećim izborima u Beogradu Jovanović je naglasio da je na prvom mestu potrebno sprečiti zloupotrebu prava na prebivalište i obezbediti ravnopravnu zastupljenost u medijima.

„U suprotnom, izbori gube smisao kada god da se planira njihovo održavanje“, kazao je on.

Dodao je da zato pozivaju vladajuću strukturu da se prizove razumu i da, u saradnji sa opozicijom, istinski započne proces temeljnog poboljšanja izbornih uslova.

„Ako do toga ne dođe, politička kriza će se sasvim izvesno produbiti i nastupiće turbulentna vremena za koja će isključivu krivicu i odgovornost snositi režim Aleksandra Vučića“, ocenio je Jovanović.

Upitan da li bi opozicija trebalo da ima jednog kandidata za gradonačelnika Beograda i kakva bi to ličnost trebalo da bude kaže da „su tema slobodni izbori, a pitanje koalicija i kandidati dolazi nakon toga“.

Na pitanje da prokomentarše to da će dosadašnja premijerka biti nova predsednica Skupštine Srbije kaže da Brnabić i njen politički angažman od početka smatra instrumentom poniženja Srbije.