Predrag Marsenić: Prvo minimum uslova, pa izbori– ako nema uslova, onda „ulica“

13. Mart 2024.
Predrag Marsenić: Prvo minimum uslova, pa izbori– ako nema uslova, onda „ulica“

"Zahtevi koje smo potpisali sa ProGlasom i koalicijom "Srbija protiv nasilja" su minimum uslova za poboljšanje izbora koje očekujemo, i ako do toga ne dođe, nećemo ići na izbore. Probali smo na sve načine da se borimo, kroz institucije, ali postoji i "ulica" koja nije nikome u interesu, ali ako se to desi SNS će biti odgovorna", rekao je za N1 Predrag Marsenić, potpredsednik Novog DSS-a.

„U konsultacijama je preovladavao stav da se na beogradske izbore ide u dve kolone, ali to nije konačan stav. Videćemo, vodićemo se time kako lakše da dođemo do građana, i šta je bolje za građane. Svakako ćemo se dogovoriti jer imamo dobru saradnju sa koalicijom ‘Srbija protiv nasilja’. Mislim da ćemo doneti najbolju odluku ali pod uslovom da se ispune određeni uslovi za izbore. Znači, prvo uslovi, a onda izbori. I ako se budemo izborili za taj minimum koji smo tražili sa ProGlas-om i Srbijom protiv nasilja, tu nije kraj priče. Moramo se izboriti za smenjivost vlasti i za to da izbori budu demokratski“, rekao je u emisiji Dan uživo Predrag Marsenić, potpredsednik Novog DSS-a.

Komentarišući slučaj Male Krsne, o čemu je N1 ekskluzivno izvestio, Marsenić je rekao da misli da SNS neće prestati sa takvim stvarima i popustiti, jer „oni popuštaju samo kada su pod jako velikim pritiskom“.

„Oni su i prošli put uhvaćeni u krađi i kada su pritisnuti oni su počeli da kradu još više. Kada je Miloš Stanković, naš potpredsednik, išao da promeni mesto prebivališta na Voždovcu u Beogradu, a pošto se preselio, čoveku koji je stajao ispred njega u redu u policijskoj stanici , i koji je hteo takođe da promeni prebivalište šalterski službenik je rekao – druže ne mogu da te prijavim, na 38 kvadrata ima vas 45. U kući od 38 kvadrata je već prijavljeno 45 ljudi. Oni sada idu po Grockoj, tako sam čuo, i popisuju kuće u kojima niko ne stanuje da bi tu prijavili ljude.“, ispričao je Marsenić.

On je istakao i da se Novi DSS sve vreme borio i bori kroz institucije, ali da u slučaju da ne dođe do ispunjenja minimuma izbornih uslova samo preostaje „ulica“.

„Ulica nikome ne odgovara, ali je SNS odgovorna za to kada se bude desilo. Ako imaju imalo sluha i pameti, znaće da je bolje za Srbiju da imamo normalne i fer izbore. Oni su rekli iznpri su drugog juna, videćemo šta će uraditi. Ja se nadam da će biti pameti u njihovim glavama. Nisu nam potrebni nemiri ili destabilizacija. Ako se izlazi na ulicu, mi treba da povedemo narod, mi treba da im budemo primer“, zaključio je Marsenić.