Alarmantno stanje u GSP-u

20. Mart 2024.
Alarmantno stanje u GSP-u

Gradski odbor Novog DSS-a u Beogradu upućuje najdublje saučešće porodici i prijateljima nesrećno nastradale žene nakon što ju je udario točak koji se odvalio tokom vožnje sa autobusa gradskog prevoza linije 78.

Broj nezgoda u kojima su učestvovala vozila gradskog prevoza se u poslednje dve godine zabrinjavajuće povećao, a ovom stravičnom događaju su prethodile situacije kada je vozilo na liniji 45 nakon kvara i otkazivanja kočnica uleteo u dečiji park u Zemunu, situacija kada se autobus prepolovio na sred ulici, dok se građani na liniji 511 voze u potpuno neuslovnim vozilama.

Kako bi se sprečilo da se ponove neki od navedenih primera i adekvatno reagovalo na alarmantno stanje, neophodno je da se u upravljanje javnim prevozom ponovo uvede struka a ne da se lošim političkim odlukama urušava, kao do sada. Potrebna su strateška ulaganja u ceo vozni park, vođenje sa vizijom i poseban osvrt na povećanja položaja i uslova vozača kako bi nam svima ovaj prevoz bio sigurniji i bolji.

Apelujemo na gradske vlasti da konačno ozbiljno shvate upravljanje javnim prevozom, koji je najveći sistem ovog grada. Zbog lošeg upravljanja javni prevoz je pao na najniže grane.

Novi DSS info

20.3.2024.