Blefiranje vlasti- Predrag Marsenić

26. Mart 2024.
Blefiranje vlasti- Predrag Marsenić

Narodni poslanici Biljana Đorđević z Zeleno-evog fronta i Predrag Marsenić iz Novog DSS-a gostujući u "Među nama" saglasili su se da je izbor nekadašnje premijerka Ane Brnabić za predsednicu Skupštine Srbije predstavlja bojazan vlasti od tog kako će parlament izgleda sa opozicijom koja je "ojačala" u odnosu na prethodni saziv.

Predrag Marsenić je rekao da je sednica parlamenta kojom je predsedavala Brabić pokazala kako će izgledati ovaj skupštinski saziv, navodeći da se desilo „nešto što se nikada do sada nije desilo“.

„Opozicioni poslanik Miroslav Aleksić je tražio reč, on je bio u sali u tom trenutku a navodno ga sistem nije video… On se dva puta prijavljivao, međutim desilo se da nije mogao da dobije reč. A onda je gospođa Brnabić sve vreme, dok su ljudi iz opozicije protestovali, govorila nešto što nije imalo nikakve veze. Niko se nije tu bunio zbog tga što nije dobio potpredsednika Skupštine, niti bilo šta slično – jer niko od nas nije to ni tražio“, kaže Marsenić za TV Nova.

Jasno je da opozicija neće imati ista prava kao vladajuća stranka u parlamentu, ocenjuje on i dodaje da će biti stanje isto kao dok je Vladimir Orlić bio na čelu skupštine ali i „malo gore“.