Aleksandar Vučić predstavlja glavnu pretnju bezbednosti i stabilnosti Srbije

28. Mart 2024.
Aleksandar Vučić predstavlja glavnu pretnju bezbednosti i stabilnosti Srbije

Odluka Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope da preporuči prijem secesionističkog Kosova predstavlja političko i pravno nasilje Zapada nad Srbijom.

Nažalost, otvaranje vrata albanskim secesionistima u Savetu Evrope novi je pokazatelj i sloma kosovske politike aktuelnog režima. Nikakva kvazi patriotska retorika ne može da sakrije pogubnost prihvatanja Francusko-nemačkog sporazuma koji u tački 4. predviđa da se Srbija neće protiviti članstvu Kosova u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji. Umesto politike odlučne odbrane državnih i nacionalnih interesa na delu je odlučna odbrana rejtinga nosioca režima što vodi daljem urušavanju Srbije i gaženju dostojanstva njenih građana. Danas je postala nepobitna činjenica da Aleksandar Vučić i njegov režim predstavljaju glavnu pretnju bezbednosti i stabilnosti Srbije.

Uvereni smo zato da je poslednji trenutak za temeljnu promenu unutrašnje i spoljne politike uz utvrđivanje nove državne politike u odnosu na Kosovo i Metohiju. Zbog kontinuiranog i drastičnog kršenja Rezolucije 1244 SB UN od strane Zapada i albanskih secesionista najbolji put za Srbiju je proglašavanje okupacije Kosova i Metohije. Time bi pokazali da Srbija nikada neće odustati od borbe za Kosovu i Metohiju i da su svi postupci nastali na kršenju Ustava Srbije, Rezolucije 1244 i međunarodnog prava za Srbiju ništavi.