Vučić vlada kao Omar Bongo u Gabonu

04. April 2024.
Vučić vlada kao Omar Bongo u Gabonu

Član predsedništva Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Stanković izjavio je da Srpsku naprednu stranku (SNS) ne interesuju demokratske procedure i slobodni izbori i da bi, kad je tako, trebalo predsednika Srbije Aleksandra Vučića proglasiti za doživotnog predsednika, kao što je bio režim Omara Bonga u Gabonu.

On je, gostujući na televiziji Nova S, kazao da, ako opozicija ne izađe na predstojeće izbore, to neće biti kao bojkot iz juna 2020. godine.

"Izbora neće biti ako se ne ispune tri uslova, što je minimum minimuma da bi bili iole fer i pošteni. Ako se uslovi ne ispune, onda slede protesti i borba na ulici. Novi DSS nema problem da najaktivnije u tome učestvuje i da predvodi ukoliko je to potrebno", naveo je Stanković, prenela je ta stranka.

On je kazao da vlast i dalje ima vremena, ali ono ističe, da ispuni i treći uslov i da, ako do toga dođe, treba što pre krenuti u sređivanje biračkog spiska i otvaranje Radio televizijeu Srbije (RTS) za opoziciju.

"Sve manje je vremena. Ako bi ispunili i treći uslov da svi preostali izbori budu u isto vreme, odmah mora da se konstituiše telo koje će raditi na biračkom spisku, ali za sada nema naznaka da je vlast to spremna da uradi", ocenio je Stanković.

On je zaključio da će opozicija uključiti sve građane u proteste ako vlast odluči da ne ispuni zahteve i da onda izbora neće biti 2. juna.