Pozivanjem ambasadora u rešavanje unutrašnjih problema režim Aleksandra Vučića još jednom unizio Srbiju

11. April 2024.
Pozivanjem ambasadora u rešavanje unutrašnjih problema režim Aleksandra Vučića još jednom unizio Srbiju

Prisustvo zapadnih ambasadora današnjem skupštinskom kolegijumu o izbornim uslovima ne samo da potvrđuje ispravnost naše odluke da na njega ne odemo, već na žalost i činjenicu da Srbija politiku ne vodi samostalno. Srbiji nisu potrebni tutori već demokratski izbori i iskrena borba za srpske interese.

Pozivanjem stranih ambasadora, i to ambasadora zemalja čije su spoljne politike u direktnoj suprotnosti sa vitalnim nacionalnim interesima srpskog naroda i države Srbije, i njihovim uplitanjem u naše, i samo naše unutrašnje probleme, režim Aleksandra Vučića još jednom je unizio i osramotio Srbiju.

Za razliku od mnogih na političkoj sceni Novi DSS je svoj i ne dugujemo ništa nikome sem svojim biračima i građanima Srbije. A njima dugujemo ozbiljnost i liderstvo koje smo im obećali.

Kao ozbiljni ljudi danima smo davali šansu dijalogu i predlagali inicijative i izmene u cilju prevazilaženja krize u Srbiji. Ali zbog iste te ozbiljnosti smo dužni reći da je dijalog o izbornim uslovima za izbore koji su već raspisani u najmanju ruku zakasnio.

Jedino istinito što smo ikad čuli iz SNS je da država nije igračka. Ali onda ostaje pitanje zašto se vlast igra sa državom, njenim suverenitetom i izbornim procesom.