Nema kompromisa kada se brane nacionalni interesi i demokratija

22. April 2024.
Nema kompromisa kada se brane nacionalni interesi i demokratija

Predsednik Novog DSS-a Miloš Jovanović rekao je danas na sednici Skupštine da Vučić i njegov režim predstavljaju glavnu pretnju demokratiji, slobodnim izborima i nacionalnim interesima, a to su stvari oko kojih nema kompromisa. On je dodao je da nikada niko nije tražio da Vučić ne bude nosilac liste i da je to "još jedna laž koju potura vlast".

"Ceo proces pregovora ste obesmislili. Tražili smo pregovore 13. marta, ali ništa niste odgovorii, pa 20. marta, ali ste vi prvi sastanak zakazali za 1. april. Jasno ste pokazali da ne želite ništa da uradite", rekao je Jovanović. Ocenio je da je sastanak 11. aprila, kada su bili prisutni pojedini ambasadori, "nešto najgore što su Vučić i Srpska napredna sttranka mogli da urade".

"To je verovatno naplata onoga što (Vučić) mora da isporuči, što je prihvaćeno Ohridskim sporazumom i da se Srbija neće protiviti ulasku Kosova u međunarodne institucije", ocenio je Jovanović.

Jovanoviću je odgovorio poslanik SNS Milenko Jovanov koji ga je nazvao "francuskom pudlom" koja "nama spočitava promenu i poturištvo, neko ko se odrekao svoje zemlje i uzeo tuđi pasoš. To je degutantno", rekao je Jovanović. Rekao je da niko iz međunarodne zajednice nije koristio argument koji poteže Jovanović: "Niko, ni u Savetu Evrope, ni Dora Bakojani, niko nije rekao prihvatili ste to i to. Dakle, argumenti su vam potpuno netačni", rekao je Jovanović.