Oni će da se bore za mandate, a mi za izborne uslove

23. April 2024.
Oni će da se bore za mandate, a mi za izborne uslove

Slobodan Cvejić iz stranke “Srbija centar“ i Miloš Stanković iz Novog DSS-a, koje ne izlaze na beogradske izbore, kažu da je daleko od toga da su sada neprijatelji sa onima koji su se odlučili da na izbore ipak izađu.

Stanković za N1 ističe da dva dela nekadašnje koalicije Srbija protiv nasilja imaju različita politička gledišta i procene trenutne političke situacije, ali isti cilj.

„Ali uvek moramo da se vratimo na početak i na ono što je osnovno. Da li je bilo šta od onoga o čemu se pregovaralo do 1. aprila, a opozicija uputila zahtev sredinom marta, na dan 23. aprila ostvareno? Nije. U takvim okolnostima mi ne možemo da pristanemo da učestvujemo u nečemu što se samo figurativno može nazvati izborima i da dajemo legitimitet listi Srpske napredne stranke za sve ono što oni već rade. I videli smo koliko im je stalo da se na takve izbore izađe, a očigledno je stalo i nekim zapadnim ambasadama“, navodi Stanković.

Podseća i da je opozicija tražila da se ispita birački spisak, koji se zaključuje 18. maja, a da ni do današnjeg dana nije formirana komisija koja time treba da se bavi, a kamoli da je počelo preispitivanje tog biračkog spiska.

„I onda mi kažemo borimo se. Ako je borba da mi treba da kažemo utakmica ne traje 90 nego 45 minuta, ulazimo u nju sa 0-2, druga ekipa ima ne 11 nego 15 igrača i samo za njih važi VAR sistema, ne za nas. Izvinite, to je unapred, ne osuđeno na propast, to je jedna neodgovorna politika i ako mene pitate, davanja legitimiteta da se nastavi sa istim tim što su radili i do sada“, objašnjava Stanković.