Miloš Stanković: Režim u službi Rio Tinta, a ne države i građana

01. Jul 2024.
Miloš Stanković: Režim u službi Rio Tinta, a ne države i građana

Veliki protestni skup u Loznici na kom je narod jasno poručio da ne želi rudarenje litijuma i pretvaranje Srbije u rudarsku jamu rasplamsao je režimsku kampanju promocije ovog projekta, iako su "stavili tačku" i zvanično odustali od njega pre dve godine.

Besprizornu kampanju diskreditovanja protesta, njegovih učesnika i ciljeva predvode predsednica Narodne skupštine i predsednik Republike, koji su zaboravili da treba da služe državi i građanima, a ne Rio Tintu. Pokušaju da promene izrazito negativan stav javnog mnjenja prema rudarenju litijuma pun doprinos dale su komercijalne televizije sa nacionalnom frekvencijom koje uz podršku REM konstantno krše zakon i onemogućavaju građanima pravo na istinito informisanje.

Na njihovu žalost, građani su odlučni u nameri da sačuvaju zdravu životnu i budućnost jednog od najlepših i najplodnijih krajeva Srbije. Novi DSS nastaviće u toj borbi da ih podržava uz obećanje da ćemo izgraditi slobodnu državu u kojoj će nosilac suverenosti biti narod, a ne strani ambasadori i međunarodne korporacije.